2013. november 11., hétfő

Józsefvárosi hírmorzsák

Felavatták a Muzsikus cigányok parkját

(Baross utca és Szigony utca találkozásánál)
képek: itt
(Nem csak a cigányzene műfajában jeleskedő személyeknek állítottak emléket. Cziffra György zongoraművészt ábrázoló domborművet is láthatunk a parkban.)

A Palotanegyedben nyílt meg az első zenés termelői piac

Az árusok júliustól karácsonyig minden szombaton árulják portékáikat a Rákóczi út és a Gyulai Pál utca kereszteződésében. Az adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes termékek mellett minden szombaton cigányzene fogadja a vásárlókat. (Forrás: itt)

Erkel Színház újranyitása

Nagy öröm, hogy visszakaptuk az Erkel Színházat. Nem mellesleg a tér környéke is rendezettebbé vált, igaz, ez az épülő metróállomásnak is köszönhető.


Ünnepi Erkel-kiadványunk

Az ünnepi Erkel-kiadvány le­tölt­he­tő ide kat­tint­va.
aktuális műsor: port.hu
cikk az épületről: itt

Képek a II. János Pál pápa tér és a Rákóczi tér metróállomás környékéről.
http://www.bkk.hu/wp-content/uploads/2013/10/II.-J%C3%A1nos-P%C3%A1l-p%C3%A1pa-t%C3%A9r-Az-Erkel-Sz%C3%ADnh%C3%A1z-fel%C5%91li-t%C3%A9rr%C3%A9sz-pihen%C5%91%C3%B6vezettel.jpg

„Józsefváros Tortája”

Az ötvenszeletes születésnapi tortát november 7-én, az Erkel Színház hivatalos újranyitásának ünnepségén mutatták be (és fogyasztották el...). Másnaptól pedig már a Népszínház utcai Jezsek cukrászdában kapható. A torta kívülről marcipánnal van borítva, belseje egy könnyű, vaníliás kiwikrém, tojással és cukorral főzve, liszt és adalékanyagok nélkül, tejszínhabbal lazítva.